Uncategorized @mk

Имајќи ја предвид состојбата со вирусот COVID-19, Францускиот институт во Скопје е затворен за публика и ги одложи предвидените настани на неопределен период. За потворното отворање на Институтот дополнително ќе ве известиме. Сепак, ние остануваме тука за вас! Продолжете да нè следите редовно на социјалните мрежи,...

Среда 18 март 2020, 18 ч. | Europe House Skopje Предавање на Антоан Компањон „Едно лето со Бодлер“ Четврток 19 март 2020, 10ч.30 | Филолошки факултет во Скопје Предавање на Антоан Компањон „Едно лето со Монтењ“ Антоан Компањон е еминентен француски интелектуалец, професор на...

Среда 25 март 2020, 20 ч. | Студио FAMES Ексклузивен концерт на Тома Дитрон по повод новиот албум « Frenchy » Предгрупа на концертот: гитаристот Тони Китановски и Tcherkezi Orchestra. Музичарот и пејач Тома Дитрон е роден на 16 јуни 1973 год во Париз, син на...

Медијатеката на Францускиот институт ви предлага нови наслови за 2020 година ! Најдобрите француски филмови, најнови документарни и цртани филмови, наградени романи, стрипови и литература за млади и тематска литература. Ако сакате брзо да напредувате во изучувањето на францускиот јазик, за вас ги имаме најновите книги за лесен француски А1- Ц1, граматички вежби, вежби за збогатување...