Издвоивме за вас

Уписите за мајската испитна сесија 2023 за дипломите ДЕЛФ/ДАЛФ ќе се вршат од 3 до 13 април 2023, во Францускиот институт во Скопје. - Преземете го соодветниот формулар за упис, испечатете го и приложете го пополнет со латинични букви во...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Цели паметно, научи француски!   Повеќе од 1 000 уписи годишно, повеќе од 3 500 одржани часови годишно, 600 ученици и 20 години квалитет и искуство во организирање часови по француски јазик за деца, основци, средношколци и возрасни, за сите...

Програмата за поддршка на издаваштвото на Францускиот институт во Париз ја помага дејноста на странските издавачи кои објавуваат француски наслови, олеснувајќи го, на тој начин, пристапот на нефранкофоните читатели до француското творештво и современата француска мисла. Програмата за поддршка на издавачката дејност опфаќа и откупување на...