ЕФИС

Француско училиште во Скопје !

Адреса: Никола Парапунов, бр. 19 – 1000 Скопје

 

Француското меѓународно училиште во Скопје (ЕФИС) се наоѓа во населбата Карпош, во комплетно реновирани простории и со целосно нов материјал за работа, благодарение на Амбасадата на Франција во Северна Македонија.

 

Училиштето нуди образование за деца од сите претшколски возрасти, како и целиот циклус за француско основно училиште до 5-то одделение. Делот за повисоките одделенија може да се следи преку францускиот центар за дописни студии (CNED).

 

Со Француското меѓунардоно училиште раководи француски директор, овластен од Министерството за образование на Франција.

 

Одговорниот и сериозен педагошки тим на училиштето е сертифициран од француското Министерство зa образование. Наставата е признаена според француската наставна програма и применува модерни педагошки методологии. ЕФИС потпиша и официјален договор со официјалната француска институција Mission laïque française, која врши контрола и надгледување на сите француски училишта низ светот. ЕФИС е исто така признаено од македонското Министерство за образование и наука.

 

Иднината на вашите деца се гради од најмала возраст ! 

 

Не двоумете се повеќе – подарете им квалитетно образование за успех на вашите деца ! 

Тел.: 02 / 30 83 321
Е маил: info@efis.mk