ПОЛИТИКА НА КОРИСТЕЊЕ НА КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Нашата веб-страница користи колачиња.
Колачињата се мали текстуални датотеки кои се снимаат во Вашиот компјутер, Вашиот мобилен телефон или Вашиот таблет, кои потоа ќе можат да бидат прочитани за време на посетата на нашата веб-страница. Тие не ги оштетуваат Вашите податоци, ниту програмите во уредот. Можете да ги избришете во секое време или да го подесите прелистувачот да го спречи нивното поставување.

КОНТРОЛА НА КОРИСТЕЊЕ НА КОЛАЧИЊАТА
Можете да одлучите да ги избришете колачињата и, на тој начин, да ја избришете Вашата идентификација на Интернет. Можете, исто така, да подесите поголем дел од прелистувачите да не ги прифаќаат колачињата.

ТРИ ТИПА КОЛАЧИЊА НА НАШАТА СТРАНИЦА

1. Внатрешни колачиња потребни за работа на веб страницата
Овие колачиња ѝ овозможуваат нашата веб-страница да работи оптимално. Можете да ги одбиете и да ги избришете преку поставките на пребарувачот, но квалитетот на користењето на содржините на нашата веб-страница може да се намали.

2. Колачиња за веб-аналитика
Алатките за веб-аналитика се користат со цел подобрување на квалитетот на веб-страницата, добивање информации во врска со навигацијата на посетителите и посетените содржини. Тие помагаат во добивање на статистики за посета на веб-страницата на анонимен начин преку користење на веб-страницата на Google analitics.

3. Колачиња поврзани со други веб-страници, наменети за подобрување на интерактивноста:
– содржини кои произлегуваат од веб-страници на нашите партнери од културната, јазичната, образовната и научната сфера во Франција и во Северна Македонија ,
– видео содржини објавени на платформи за видеа (YouTube, Dailymotion…);
– содржини од платформи за социјални мрежи (Facebook, Twitter, Instagram…).