Uncategorized @mk

Уписите за мајската испитна сесија 2024 за дипломите ДЕЛФ/ДАЛФ ќе се вршат од 08 до 19 април 2024, во Францускиот институт во Скопје. - Искористете ја можноста за стекнување меѓународно призната диплома и сертифицирајте го вашето познавање на францускиот јазик! Што претставуваат испитите ДЕЛФ/ДАЛФ? Предности на дипломите ДЕЛФ/ДАЛФ Преземете го...

Краен рок за пријавување :  31 мај 2024 Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер. Краен рок за пријавување : 31 мај 2024 Преземете за брошурата за студии во Франција Стипендијата ги покрива трошоците за уписнина на државен универзитет (3770...

Креативните работилници, освен што се место за креативно изразување, тие се и можност за употреба или запознавање со францускиот јазик на забавен начин. Работилниците се отворени една сабота во месецот, за деца со или без познавања од францускиот јазик, за деца од 3 до 10 години. КАЛЕНДАР...

Преземете го формуларот за упис, испечатете го и приложете го пополнет во моментот на упис во Францускиот институт во Скопје. Формулар за упис на DELF Prim - Уписите за сесијата ДЕЛФ Прим 2024 се одвиваат од 4 до 22 март 2024.Полагање на испитот: 11 јуни 2024 Цена: 1 200...

Францускиот институт во Скопје ви нуди онлајн часови по француски јазик за зајакнување на јазичните вештини. Часовите претставуваат конзистентни персонализирани лекции со разни приказни и културни сегменти. Наша цел се : вашата мотивација, посетеност и напредок. Искористете ја можноста за бесплатни часови по француски јазик цел месец,...

За ученици од франкофонските билингвални парлелки во средни училишта кои го имаат добиено брендот за квалитет на билингвалната настава, LabelFrancEducation Француското Министерство за Европа и надворешни работи нуди јазичен, културен и спортски престој, организиран од Центарот за јазици и медиуми Centre d’approches vivantes des langues et...

За професори во франкофонските билингвални паралелки во средни училишта по француски и други наставни предмети на француски јазик (математика на француски) кои го имаат добиено брендот за квалитет на билингвалната настава, LabelFrancEducation Професори по француски јазик и професори кои предаваат други наставни предмети на француски јазик...

Францускиот институт во Скопје ќе го поддржи учеството на два ученика и еден професор од билингвалните паралелки кои го добиле брендот за квалитетна билингвална настава „ LabelFrancEducation“ во Северна Македонија. Средбата ќе се одржи од 9 до 11 мај во Букурешт, Романија. прелиминарна програма на средбата Критериуми...

Краен рок за достава на досиејата : 25 март 2024 Меѓународната летна школа за изработка на документарни филмови е нова меѓународна летна школа приложена од ENS Louis-Lumière, чие прво издание се одржа во 2021 година, наменета млади професионалци од целиот свет, креирана со поддршка на Министерството...