Новитети

Медијатеката на Францускиот институт постојано се збогатува со нови наслови.

 

На ваше располагање се најдобрите француски филмови, најнови документарни и цртани филмови, наградени романи, стрипови и литература за млади и тематска литература.

 

Ако сакате брзо да напредувате во изучувањето на францускиот јазик, за вас ги имаме најновите книги за лесен француски А1- В2, граматички вежби, вежби за збогатување на вокабуларот како и фонетски вежби.

 

За пристапување до понудата со ресурсите на медијатеката во електронска форма, во секое време конектирајте се на: www.culturethèque.com

 

Отворени сме и за вашите предлози, пишете ни наслов што сакате да го има кај нас на следниот мејл : mediatheque@ifs.mk