Француските кинематографери Жан-Мари Дрожу и Антоан Еберле гости на фестивалот Браќа Манаки | 20 – 27.08.2022

Freres_Manaki_2022

Француските кинематографери Жан-Мари Дрожу и Антоан Еберле гости на фестивалот Браќа Манаки | 20 – 27.08.2022

Од сабота 20 до сабота 27 август 2022 | Центар за култура во Битола

Учество на Интернационалниот фестивал за филмска камера Браќа Манаки, со гостувањето на француските кинематографери Жан-Мари Дрожу и Антоан Еберле

Проекција на документарниот филм „Ние велиме револуција“ на Никола Клоц на отворање на фестивалот

Гостувањето на се реализира на покана на фестивалот Браќа Манаки, со поддршка на Францускиот институт во Скопје.

Повеќе информации на веб страницата на Фестивалот на Браќата Манаки.

Jean-Marie Dreujou
Antoine Héberlé