Гала филмска вечер „Ноќта на 12-ти“

Copie De Copie De #182b57

Гала филмска вечер „Ноќта на 12-ти“

Première Mercredi 31 mai 2023 | 20 heures |  Cinéma Millénium

на Доминик Мол, а во главните улоги играат Бастиен Бујон, Були Ланерс, Тео Шолби

Со поддршка на Зегин аптеки

Францускиот институт во Скопје организира уште една гала француска филмска вечер со најдобриот француски филм на годината, добитник ан 6 Цезари кои му се доделени во февруари оваа година , меѓу кои се и наградите за најдобар филм и најдобар режисер.

Со превод на македонски јазик.

„Во одделот за криминални истраги , секој детектив барем еднаш во својата кариера се соочува со истрага која е невозможно да ја разоткрие и го прогонува .  За Јохан , таа истрага е убиството на Клара. Доказите се совпаѓаат , но во Јохан сепак ровари сомнеж. Само едно нешто е сигурно, а тоа е дека убиството се случило ноќта на 12ти.“