Анимации во Медијатеката по повод прославата на 50 годишнината на Францускиот институт во Скопје

A9d6b833 0941 4c06 B88c C3798f1e9416

Анимации во Медијатеката по повод прославата на 50 годишнината на Францускиот институт во Скопје

Резервирајте го вашето место на : mediatheque@ifs.mk

Screenshot 2024 05 23 131544

Четврток, 23 Мај 2024, 15:00-18:00 | Француски институт во Скопје

Посетете го Париз и разгледајте некои од неговите најпознати знаменитости на иновативен начин, преку куси видео записи во 360 степени низ очила за виртуелната реалност во реализација на Forum des images и TV5 Monde (2017).

„На врвот на Ајфеловата кула” од Рафаел Богранд

“Виртуелна прошетка на Музејот д’Орсе” од Вансен Равалек

“Зад кулисите на познатата Опера Гарние” од Рафаел Богранд

Работилницата е отворена за сите посетители на возраст над 12 години


Screenshot 2024 05 23 131631

Четврток, 30 Мај 2024, 15:00-18:00 | Француски институт во Скопје

Посетете го Париз и разгледајте некои од неговите најпознати знаменитости на иновативен начин, преку куси видео записи во 360 степени низ очила за виртуелната реалност во реализација на Forum des images и TV5 Monde (2017).

  • „Прошетка по реката Сена“ од Рафаел Богранд
  • „Градско собрание“ Од Ками Дуселие и Ромен Бонин
  • „Во срцето на најпознатото кабаре на светот: Мулен Руж”

Работилницата е отворена за сите посетители на возраст над 12 години


Четврток, 6 Јуни 2024, 15:00-18:00 | Француски институт во Скопје

Забавна едукативна игра „Во потрага по олимписките симболи“

Забавна едукативна игра „Во потрага по олимписките симболи“

Пронајдете ги петте олимписки прстени и запознајте се со француските спортистки и спортисти кои ќе го носат олимпискиот факел преку квиз прашања и одговори, асоцијации и мемориски игри.

Играта е изработена во соработка со Меѓународното здружение на професори по француски јазик ФИПФ и Француската алијанса во Кавилам, Виши-Франција по повод Олимписките и параолимписките игри во Париз, најголемиот спортски настан во годината.

Работилницата е отворена за сите посетители на возраст над 10 години