Проекција на филмот „Бети Блу“ на Филозофски филмски фестивал | 2.06.2021

37 5lematin

Проекција на филмот „Бети Блу“ на Филозофски филмски фестивал | 2.06.2021

Четврток 27 мај 2021, 20:00 ч. | Кинотека на Северна Македонија

Отворање на Филозофски филмски фестивал

Францускиот филозоф Доминик Шато ќе одржи говор во знак на отворање на фестивалот. Тој има напишано бројни статии и дела во областа на естетиката, филозофијата на уметноста и филмски студии.

Информирајте се повеќе за програмата на Филозофскиот филмски фестивал на нивната веб страница или на Фејсбук страната.

 

Среда 2 јуни 2021, 21:00 ч. | Кинотека на Северна Македонија

Проекција на францускиот филм

„Бети Блу“

на Жан-Жак Бенекс (1985), со Беатрис Дал и Жан-Иг Англад

Триесетипетгодишниот Зорг тукушто започнува да го живее животот. Во овој момент, Бети, темпераментна девојка и без денар во себе, се вселува кај него…