Ноќ на книгата 2021 | 21.01.2021

Nuitdelalecture2021

Ноќ на книгата 2021 | 21.01.2021

Четврток 21 јануари 2021, 17 часот

Зум линк за настанот

Програма на Ноќ на книгата 2021

Ноќта на книгата е манифестација којашто се организира на иницијатива на француското Министерство за култура во соработка со разни институции и професионални работници во областа на културата: библиотеки, книжарници, автори, издавачи, училишта, локални здруженија…
Француското Министерство за образование и Министерството за Европа и надворешни работи се приклучија кон оваа веќе традиционална манифестација.

Францускиот институт во Скопје ја организира Ноќта на книгата во онлајн формат и се состои во читање на текстови на познати француски автори од страна на ученици од билингвалните паралелки, студенти и професори.

Со учество на Н.Е. г-дин Сирил Бомгартнер, Амбасадор на Франција.

Бидете и вие дел од Ноќта на книгата и уживајте во мислите напишани од Селин, Саган, Ками, Пруст, Сартр, Флобер и Иго.

Регистрирајте се на: culture@ifs.mk