Изложба „50 години Франкофонија – Поглед на Северна Македонија“ | 26.03.2021

EXPO_MAE

Изложба „50 години Франкофонија – Поглед на Северна Македонија“ | 26.03.2021

ИЗЛОЖБА

„50 години Франкофонија – Поглед на Северна Македонија“

Петок 26 март 2021 година, 12 часот | Министерство за надоворешни работи на Северна Македонија

Специјалниот претставник на Претседателот на Република Северна Македонија за Франкофонија, г-дин Пајо Авировиќ, и неговите колеги во Министерството за надворешни работи ја изработија оваа прекрасна изложба во знак на одбележувањето на 50-годишнината од постоење на Франкофонијата и Меѓународниот ден на наставниците по француски јазик.

Изложбата дава историски поглед на патот на Северна Македонија кон Франкофонијата, како и франкофонската традиција во земјата.

Во исто време, Министерството за надворешни работи ќе ја пушти француската верзија на нивната страница: https://www.mfa.gov.mk/fr/