Концерт на дуото Лесаж во рамките на „Скупи камерфест“ | 2.11.2022

POZADINA_Lesage

Концерт на дуото Лесаж во рамките на „Скупи камерфест“ | 2.11.2022

Концерт на француско дуо во рамките на фестивалот „Скупи КамерФест“

Дуо Лезаж

Среда 2 ноември 2022, 19:30 | Музеј на македонската револуционерна борба

Селин и Ерик Лезаж се двајца вируози на виолина и пијано, партнери, како во животот, така и на сцената, уште од 1998 година. Тие се едно од најшармантните дуа кое доаѓа од францускиот регион Окситанивја. 

Особеноста на ова дуо се огледува во спектарот на програмата којашто ја изведуваат: од сериозна до народна музика, од класичен до најсовремен стил на музика. Тие одржуваат извонредни и незаборавни концерти, романтичарски и ритмични, а се прилагодуваат на секаква свена.

Изведуваат и танци, сонати, рапсодии, џез, чардаш…