Француски филмски клуб: „ШТИТЕНИК“ | 20.11.2020

Pozadina_Poulain

Француски филмски клуб: „ШТИТЕНИК“ | 20.11.2020

Во рамките на францускиот филмски клуб, се прикажуваат три проекции во Кинотеката на Северна Македонија, во периодот од октомври до декември 2020 год.:

 

Петок, 20 ноември 2020, 20 часот
Кинотека на Северна Македонија

► „ШТИТЕНИК“ на Матје Сапен (2018, 1ч37)
со Александра Лами и Финеган Олдфилд

Арно Жорес е 25-годишник, тазе политичар, кој, по игра на случајноста, ќе стане дел од тимот за претседателската кампања. Тој станува асистент на Ањес Караџик, одговорна за комуникација, моќна и искусна жена, која го привлекува и го фасцинира.

Со превод на македонски јазик.
 
Ве молиме резервирајте ги вашите билети директно во Кинотеката на Северна Македонија.
Телефони: 02 30 71 814, 2 30 65 968.
Бројот на влезници е ограничен на 30.

 

 

Одржани проекции:
Среда 21 октомври 2020, 20 часот

► „УБАВИОТ НИКАКВЕЦ“ на Лика Бернар (2017, 1ч44) со Шарл Берлен и Сван Арло

Командирот Белфроа со недоволен ентузијазам ја чека пензијата кога кражба на уметничка слика ќе го задржи неговото внимание. Дали е тоа поради елеганцијата на чинот? Храброста на прекршокот? Убавината на украденото уметничко дело? Белфроа започнува потрага на еден невообичаен крадец којшто постојано му се измолкнува.