Промоција на каталогот на изложбата „Париски рефлексии“ | 10.06.2022

Catalogue Catalogue Reflets Paris

Промоција на каталогот на изложбата „Париски рефлексии“ | 10.06.2022

Петок 10 јуни 2022, 12:00 ч. | Француски институт во Скопје

Промоција на каталогот на изложбата

„Париски рефлексии“

Националната галерија, во соработка со Францускиот институт во Скопје, во чест на одбележување на Франкофонијата, поставија изложба од педесетина дела на некои од основачите на македонското сликарство, меѓу кои Димитар Пандилов Аврамовски, Лена Стефанова, Томо Владимирски, Борко Лазески, Никола Мартиноски и Лазар Личеноски.

Францускиот институт во Скопје и Националната галерија ве канат на промоцијата за каталогот на оваа убава изложба која сведочи за влијанието на париската школа врз најзначајните македонски уметници.

borko-mala-rez