Средба во медијатеката на тема Богородичната црква во Париз | 17.12.2021

POZADINA_NOTREDAMEDEPARIS

Средба во медијатеката на тема Богородичната црква во Париз | 17.12.2021

Петок 17 декември 2021 година, 17 часот | Француски институт во Скопје

Медијатеката на Францускиот институт во Скопје ви предлага средба на тема катедрала Нотр Дам во Париз, со две содржини:

  • Презентација на архитектонскиот проект на г-дин Божидар Ночев за реконструкција на Нотр Дам, единствениот избран проект во Северна Македонија ;
  • Презентација на македонскиот превод на книгата „О Богородична цркво во Париз, о кралице на болката“ од Силвен Тесон, во издание на издавачката куќа Три.