Виртуелна прошетка низ Париз во Францускиот институт во Скопје | Секој четврток, 15 – 17 часот

Pozadina Vr

Виртуелна прошетка низ Париз во Францускиот институт во Скопје | Секој четврток, 15 – 17 часот

Секој четврток, од 15 до 17 часот

Да ја разгледате Франција и да се запознаете одблизу со нејзината историја и културно-историското наследство, а физички да останете тука, е возможно преку виртуелното катче во Францускиот институт во Скопје!

Серијата „Париз однатре“, во продукција на Forum des Images и TV5 Monde, ги прикажува најпознатите места во Париз од еден невообичаен и сосем нов агол.

Францускиот институт во Скопје ве кани на прошетка низ Париз и неговата историја и култура: Музејот Орсе, Ајфеловата кула, Сена, Операта Гарние, Општината, Црквата Свети Есташ, Богородичната црква…

Резервирајте термин на mediatheque@ifs.mk или на 02 3118 503.

Важно: корисникот на опремата за виртуелна реалност треба да има има наполнето 13 години.

VR_Visuel_A4