Проекција на филмот „Старателство“ по повод Денот на женските права | 8.03.2022

JusquALaGarde_Site

Проекција на филмот „Старателство“ по повод Денот на женските права | 8.03.2022

20:00 часот – Кинотека на Северна Македонија
22:30 часот – ТВ канал ТВ 24

на Гзавие Легранд (2017, 1:34) со Леа Дрикер и Дени Миноше

Овој филм се прикажува по повод Меѓународниот ден на женските права, како и во знак на борба против семејното насилство.

Брачната двојка Бесон се разведува. Мирјам го обвинува сопругот за насилство и сака даго заштити синот со тоа што бара целосно старателство. Судијата задолжен за овој случај на родителите им доделува взаемно старателство, а Мирјам тоа го смета за несериозно. Жилијен станува заложник на војната на неговите родители и ќе направи сè за да го избегне најлошото.

Со превод на македонски јазик

Резервации во Кинотека на Северна Македонија ; тел.:. 2 30 71 814 ; 02 30 65 968 ; 02 306 59 68 ; мејл : kinoteka@ukim.edu.mk