„Поасонсекс“ на Beach film festival | 22.07.2021

POSSONSEXE1

„Поасонсекс“ на Beach film festival | 22.07.2021

 

BEACHFILMFESTIVAL

Четврток 22 јули 2021, 21:00 ч., Плажа Горица 3 – Ohrid 

Учество на Францускиот институт во Скопје на Beach Film Festival со филмот

 

„Поасонсекс“

на Оливие Бабине (2020), со Гистав Керверн и Хелен Дорит Петерсен  

Додека Миранда, последниот кит на светот, ги полни првите страници на весниците, Даниел, тврдоглав физичар, се обидува на рибите те им ја врати желбата за парење. Како запуштен ерген, и самиот е прогонуван од желбата да стане татко и смета дека научниот приод кон оваа тема е добро решение за проблемот.

Во Белроз има само 3 жени на биолошка возраст за раѓање, т.е. има еден спроти 6232,33 проценти шанса да ја сретне жената на неговите идни деца. Сепак, еден ден, додека спасува една чудна риба со шепи, Даниел одново ќе научи како е да се биде вљубен.

Повеќе информации за фестивалот ТУКА.