Француско учество на музичкиот настан PIN Conference | 22 – 26.11.2022

POZADINA_Pin_Conference

Француско учество на музичкиот настан PIN Conference | 22 – 26.11.2022

Од вторник 22 до сабота 26 ноември 2022 | Младински културен центар

Француско учество на музичкиот настан PIN Conference

PIN е прв и единствен меѓународен настан од овој музички вид во Северна Македонија.

Овој музички настан е основан во 2012 година од Здружението за култура и уметност „Таксират“, и се одржува во рамките на популарниот фестивал „Таксират“.

PIN е музичка професионална платформа, којаштоги поврзува европските музички понуди на простор којшто им овозможува на музичарите од регионот да имаат активна улога во развојот на кариерата и на музички вештини, како и да ги структурира нивните познавања од музичката индистрија.

PIN конференцијата, која брои повеќе од стотина учесници на панел-дискусиите и повеќе од илјада на време на настапите, е идеално место за вмрежување и воспоставување на одлични врски помеѓу учесниците, панелистите и музичарите.

Француските продуценти Фредерик Фарје, Флоријан Калвез, претставниците од No Logo Festival и музичарот Алексис Збик алијас YMNK учествуваат на овогодишното издание на PIN Conference со поддршка на Францускиот институт во Скопје.

Погледнете ја програмата на настанот.

313928673_1083782695623830_124236598368942713_n