Отворање на кино-клубот на „Скопско лето“ со филмот „Невозможна љубов“ | 18.07.2020

UnAmourImpossible3

Отворање на кино-клубот на „Скопско лето“ со филмот „Невозможна љубов“ | 18.07.2020

на Катрин Корсини (2018), со Виржини Ефира и Нилс Шнајдер

Сабота 18 јули 2020, 21 часот  | Сули ан

 

Во периодот на 50-те години, во Шатору, Рашела, скромна службеничка, го среќава Филип, кој е успешен млад човек и потекнува од буржоаско семејство. Од оваа страсна врска, ќе се роди девојче по име Шантал. Филип одбива да се венча со жена што не потекнува од неговиот општествен ранг. Рашела е принудена сама да се грижи за ќерката. Тоа не е проблем за Рашела, бидејќи девојчето бескрајно ја усреќува, но се бори Филип да го признае детето. Започнува десетгодишна битка која ќе ги наруши животите на двете.

Резервирајте билети преку  Фестивалот.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

„Невозможна љубов“

на Катрин Корсини (2018), со Виржини Ефира и Нилс Шнајдер

Сабота 18 јули 2020, 21 часот  | Сули ан

 

Во периодот на 50-те години, во Шатору, Рашела, скромна службеничка, го среќава Филип, кој е успешен млад човек и потекнува од буржоаско семејство. Од оваа страсна врска, ќе се роди девојче по име Шантал. Филип одбива да се венча со жена што не потекнува од неговиот општествен ранг. Рашела е принудена сама да се грижи за ќерката. Тоа не е проблем за Рашела, бидејќи девојчето бескрајно ја усреќува, но се бори Филип да го признае детето. Започнува десетгодишна битка која ќе ги наруши животите на двете.

Резервирајте билети преку  Фестивалот.