Ден на Европа | Промоција на дидактички прирачник за ЕУ | 10.05.2021

Pozadina_Jour_De_L_Europe

Ден на Европа | Промоција на дидактички прирачник за ЕУ | 10.05.2021

По повод Денот на Европа, Амбасадата на Франција во Скопје, Францускиот институт во Скопје и асоцијацијата „Естима“ организираат онлајн промоција на дидактичкиот материјал:

„ДА УЧИМЕ, НА ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК, ЗА ЕВРОПСКАТА УНИЈА И НЕЈЗИНИТЕ ВРЕДНОСТИ “

Понеделник 10 мај 2021 | 11 часот

Отворање:

  • Н.Е. г-дин Дејвид Гир, Амбасадор на Делегацијата на ЕУ
  • Н.Е. г-дин Сирил Бомгартнер, Амбасадор на Франција

Промотор: г-ѓа Ана Крстиновска, основач и Претседател на асоцијацијата „Естима“.

Споделување искуства од користењето на прирачникот во билингвалните франкофонски паралелки од страна на г-ѓа Сузана Дулеска и г-ѓа Штефица Ујчиќ.

Модератор : г-дин Емануел Рембер, Директор на Францускиот институт во Скопје

За да земете учество на настанот и да добиете Зум линк кон истиот, ве молиме за потврда на вашето присуство на следната мејл адреса: education@ifs.mk