Пин музичка конференција | 25 – 27.11.2021

POZADINA_PINCONFERENCE

Пин музичка конференција | 25 – 27.11.2021

од четврток 25 до сабота 27 ноември 2021 | Младински културен центар

Музика од светот : Пин музичка конференција

Францускиот институт во Скопје со поддршка на овогодишното издание на пин музичка конференција во организација на фестивалот Таксират на чија покана учество земат тројца француски продуценти: Бенжамен Жобен, дел од Grand Mix во Туркоен, Фредериј Фарје, основач на Zn Production и Стефан Брај, продуцент на повеќе музички групи.

На програмата се предвидени концерти и дебати со цел поттикнување на соработката помеѓу земјите од регионот и од ЕУ.