Предавање на Ив Гунен „Филмска цензура“ | 27.09.2022

FILMSKA_CENZURA

Предавање на Ив Гунен „Филмска цензура“ | 27.09.2022

Вторник 27 септември 2022, 17 часот | Француски институт во Скопје

Предавање на г-дин Ив Гунен, Државен советник

„Филмска цензура“

Ив Гунен е државен советник и одговорен за меѓународни односи, којшто престојува во Скопје од 26 до 28 септември 2022.

Во рамките на неговиот официјален престој, г-дин Гунен ќе одржи предавање на тема филмска цензура наназад низ децениите, а истотот ќе се одржи во Францускиот институт во Скопје

Денес, филмот има голема слобода. Ако оваа безгранична слобода ни се чини толку природна денес, нејзе и’ претходеа времиња кога филмските режисери беа обврзани да почитуваат одредени правила…

Со консекутивен превод.

Не пропуштајте!