Концерт на Филхармонија и Матеј Јоакимеску (флејта) | 17.03.2022

Matei_Philharmonie_Site

Концерт на Филхармонија и Матеј Јоакимеску (флејта) | 17.03.2022

Четврток 17 март 2022, 20:00 часот | Филхармонија

Концерт „Сеќавање на Б.Б.“

Диригент: Габриел Бебешелеа (Романија)

Солист: Матеј Јоакимеску  – флејта (Романија)

Програма:

А. Парт: Кантус во сеќавање на Бенџамин Бритн

Дојна Ротару: Концерт за флејта  и оркестар

К. Ахо: Концерт за алт-флејта и гудачи бр. 2 (светска премиера)

Амбасадата на Романија, во соработка со Филхармонија, организира концерт на чија програма ќе бидат изведени дела од романски композитори во чест на Бенџамин Бритн.

.

Амбасадата на Романија го посветува овој концерт на Франкофонијата.

Со поддршка на Амбасадата на Романија и на Романскиот културен институт.

Повеќе информации на веб страницата на Филхармонија.

30981-950x1553
Matei Ioachimescu

 

Gabriel Bebeshelea