Празник на музиката 2020 | 21.06.2020

FeteDeLeMusique2020

Празник на музиката 2020 | 21.06.2020

Како секоја година, и годинава  Празникот на Музиката се одржа на 21 јуни, но во поинакви услови.

Оваа дата, која е летна рамноденица, е првиот ден од летото.

Францускиот институт во Скопје, Француските алијанси во Тетово и во Битола, реализираа музичка средба в недела, 21 јуни, а истата се случи на на нашата Facebook страница.

Во рамките на овогодишниот онлајн Празник на музиката беа вклучени:


– мини концерт на групата Фолтин, специјално снимен за овој празник: https://bit.ly/3fN9EkV

– концерт на Тома Дитрон: https://bit.ly/3eouVRF

– композицијата „Кога го бркаме волкот“ на младиот композитор Ерван Шандон, во изведба на музичкиот оркестар ФАМЕ’С: https://bit.ly/3erYuBY

Со поддршка на фестивалот Скопско лето.