Конкурс „ Работилница за француско-балканските копродукции“

Pozadina

Конкурс „ Работилница за француско-балканските копродукции“

Краен рок за аплицирање: 25 август 2024

Отворен е конкурс од страна на Националната агенција за кинематографија (CNC) и Францускиот институт во Париз наменет за сите режисери и продуценти кои имаат проект во изработка и би сакале да го реализираат со француска копродукција.

Работилницата ќе се одржи на 14 и 15 ноември во просториите на „CNC“, а одбраните кандидати ќе имаат можност лично да се запознаат со продуцентите и да им ги претстават своите проекти.

Апликацците се поднесуваат најдоцна до 25 август на: laetitia.kulyk@diplomatie.gouv.fr, а резултатите ќе бидат достапни од 9 септември 2024.

Повеќе информацци за апликацијата: