Уписи за ДЕЛФ Прим, првата диплома за познавање на францускиот јазик за најмалите

DELF_PRIM

Уписи за ДЕЛФ Прим, првата диплома за познавање на францускиот јазик за најмалите

Преземете го формуларот за упис, испечатете го и приложете го пополнет во моментот на упис во Францускиот институт во Скопје.

Формулар за упис на DELF Prim

Уписите за сесијата ДЕЛФ Прим 2023 се одвиваат од 1 до 17 март 2023.
Полагање на испитот: 5 јуни 2023

Цена: 1 200 ден.

Вашето дете е на возраст од 7 до 12 години и го изучува францускиот јазик? 

ДЕЛФ Прим е првата диплома за познавање на францускиот јазик.

ДЕЛФ Прим е диплома по француски јазик, која што ја издава Француското министерство за образование. Истата може да се полага во Францускиот институт во Скопје.


Дипломата ДЕЛФ Прим се состои од следните нивоа:
А1.1
А1
А2

Зошто вашето дете да полага за диплома ДЕЛФ Прим?

  • тоа е прилика да ги покаже своите познавања од францускиот јазик
  • тоа е можност да биде наградено за својата работа и труд
  • на тој начин, стекнува навика да полага испити уште од самиот почеток на изучување на францускиот јазик.