ДЕЛФ ДАЛФ уписи за мајска сесија 2024

Delf Dalf Upisi2

ДЕЛФ ДАЛФ уписи за мајска сесија 2024

Уписите за мајската испитна сесија 2024 за дипломите ДЕЛФ/ДАЛФ ќе се вршат од 08 до 19 април 2024, во Францускиот институт во Скопје.

Искористете ја можноста за стекнување меѓународно призната диплома и сертифицирајте го вашето познавање на францускиот јазик!

Преземете го соодветниот формулар за упис, испечатете го и приложете го пополнет со латинични букви во моментот на упис во Францускиот институт во Скопје.


Delf

Испитите ќе се одржат на:

  • DELF A1 Junior/Scolaire/Tout Public – 27/05/2024
  • DELF A2 Junior/Scolaire/Tout Public– 28/05/2024
  • DELF B1 Junior/Scolaire/Tout Public– 29/05/2024
  • DELF B2 Junior/Scolaire/Tout Public – 30/05/2024
  • DELF C1 et C2 – 31/05/2024


Tcf So 1 768x480 1
  • За испитите ТЦФ и ТЕФ, уписи се вршат секој месец од 1 до 20-ти тековниот месец, а полагањето на испитот е следниот месец од 20 до 30-ти (од октомври до јуни).