Следна сесија ДЕЛФ/ДАЛФ – ТЦФ – ТЦФ

УПИСИТЕ ЗА ФЕВРУАРСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА 2023 ЗА ДИПЛОМИТЕ ДЕЛФ/ДАЛФ ЌЕ СЕ ВРШАТ ОД 9 ДО 20 ЈАНУАРИ 2023, ВО ФРАНЦУСКИОТ ИНСТИТУТ ВО СКОПЈЕ.

Преземете го соодветниот формулар за упис, испечатете го и приложете го пополнет со латинични букви во моментот на упис во Францускиот институт во Скопје.

 

Формулар за упис на DELF Junior (за ученици од 12 до 18 год.)

 

Формулар за упис на DELF/DALF Tous Publics (за возрасни)


Испитите ќе се одржат на:

13/02/2023 – A1 Junior / A1 tout public
14/02/2023 – A2 Junior / A2 tout public
15/02/2023 – B1 Junior / B1 tout public
16/02/2023 – B2 Junior / B2 tout public
17/02/2023 – C1 et C2

За испитите ТЦФ и ТЕФ, уписи се вршат секој месец од 1 до 20-ти тековниот месец, а полагањето на испитот е следниот месец од 20 до 30-ти (од октомври до јуни).

 

Што претставуваат испитите ДЕЛФ/ДАЛФ?

 

Предности на дипломите ДЕЛФ/ДАЛФ.

 

Календар на испитни сесии во 2023

 

Искористете ја можноста за стекнување меѓународно призната диплома и сертифицирајте го вашето познавање на францускиот јазик!