Креативни работилници за деца и млади (3 – 10 години) | ВО ЕСЕН | 7.10.2023

ATELIERS_CREATIFS_20232024

Креативни работилници за деца и млади (3 – 10 години) | ВО ЕСЕН | 7.10.2023

Креативните работилници, освен што се место за креативно изразување, тие се и можност за употреба или запознавање со францускиот јазик на забавен начин. 
Работилниците се отворени една сабота во месецот, за деца со или без познавања од францускиот јазик, за деца од 3 до 10 години.

КАЛЕНДАР НА КРЕАТИВНИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА ДЕЦА ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

11:00 ч. – 12:30 ч. | Мултимедијален центар за настава на Францускиот институт во Скопје (ул. Максим Горки, бр. 18)

Сабота 7 октомври 2023 | ВО ЕСЕН
Од извадоци од француска поезија на познати автори како Жак Превер и Морис Карем на тема есен, ќе создадеме оригинално уметничко дело, ќе jа опишеме и нацртаме пораката што сака да ни ја пренесе авторот…

Сабота 4 ноември 2023 | ОРИГАМИ, УМЕТНОСТА НА ПРЕВИТКАНА ХАРТИЈА
Дамнешна уметност која децата ја обожаваат: сечење, превиткување, лепење… Децата обожаваат да работат со хартија. Да ги охрабриме во нивниот креативен израз и да ги воведеме во уметноста на оригамито.

Сабота 2 декември 2023 | БОЖИЌНИ РАЧНИ ИЗРАБОТКИ
Децата ќе изработат честитки и декорации за новогодишна елка и ќе си ги понесат дома.

Сабота 3 февруари 2024 | НАУКА И ЕКСПЕРИМЕНТИ
Го откриваме светот околу нас преку екперименти и квизови.

Сабота 2 март 2024 | ГО САКАМ ТЕАТАРОТ
Ќе создадеме забавен театар со марионети и ќе одиграме забавни сцени!

Сабота 6 април 2024 | ДРУШТВЕНИ ИГРИ НА ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК
Учиме француски низ забава и преку друштвени игри.

Сабота 11 мај 2024 | ДА ГО ПОСЕТИМЕ ПАРИЗ ВО 3Д
Им предлагаме на децата супер 3Д туристичка тура низ Париз преку запознавање на извонредни историски културно-историски споменици, како Ајфеловата кула, но и запознавање со француската култура, гастрономија, филм, мода.

Сабота 1 јуни 2024 | РАЗБУДИ ГО ТВОЈОТ НАТПРЕВАРУВАЧКИ И СПОРТСКИ ДУХ
Индивидуален или колективен спорт, игра со топка, музичка столица, 1,2,3, сонце… Децата, низ тимска игра, ќе ги раздвижуваат и духот, и телото! 

Уписите се вршат во Францускиот институт во Скопје, а работилниците се одвиваат во Мултимедијалниот центар за настава на Францускиот институт.


Редовна цена: 350 ден. | Цена за ученик во Институтот: 300 ден.