Изложба на модни креации „Декади“ | 26.02.2020

Paris-HC-str-A-RF19-8062-Marquee-landscape-cropped-1290x610

Изложба на модни креации „Декади“ | 26.02.2020

Среда 26 февруари 2019, 18 часот | Француски институт во Скопје

Изложба на модни креации на студентите на Институтот за мода и дизајн на Технолошкиот факултет во Скопје

Трите студентки од Институтот за мода и дизајн на Технолошкиот факултет во Скопје, Викторија Велевска, Ајданур Незир и Драгана Трпковска, реализираа престој минатиот септември на Неделата на мода во Париз. Тие ќе говорат за искуствата од престојот и инспирацијата од париската мода!