Shfaqja ekskluzive në kanalin televiziv « TV 24 » e filmit  « Gogen » | 8.05.2021

Gauguin Site2

Shfaqja ekskluzive në kanalin televiziv « TV 24 » e filmit  « Gogen » | 8.05.2021

E shtune, më 8 maj 2021, në orën 22 :30 | Kanali televiziv « TV 24 »

Shfaqja ekskluzive, në kanalin televiziv « TV 24 », e filmit

 « Gogen »

i Eduard Delyk (2017), me Vense Kasel, Tueï Adams dhe Malik Zidi

Viti 1891. Gogen mërgon në Tahiti. Ai, duke vajtur gjurmëve të pikturës, mëton të ushtrojë këtë profesion, duke ndjekur hapat e njeriut të lirë, në botën e egër, larg kodeve morale, politike dhe estetike të Evropës së civilizuar. Ai bredh thellë në xhungël, duke sfiduar me guxim vetminë, varfërinë, sëmundjen. Atje, ai do të takojë Tehurën, e cila do të bëhet bashkëshortja e tij, si dhe motivi i pikturave të tij më të shquara.

Gauguin