« Pasioni për të shkruar », emisionit i filmuar me rastin e 200 vjetorit të lindjes së Gystav Floberit | 20.04.2021

La Fureur D Ecrire

« Pasioni për të shkruar », emisionit i filmuar me rastin e 200 vjetorit të lindjes së Gystav Floberit | 20.04.2021

Të martë, më 20 prill 2021, në ore 13:25 | RTVM

Transmetimi i emisionit, kushtuar 200 vjetorit të lindjes së Gystav Floberit, realizuar nga ekipi i « Figaro Hors-série », në programin edukativ të RTVM-së.

« Pasioni për penë »

Instituti Francez në Shkup në bashkëpunim me redaksinë e « Figaro Hors-série » dhe me mbështetjen e RTVM-së, ju ofron të ndiqni një emision të veçantë, kushtuar 200 vjetorit të lindjes së autorit të veprës “Zonja Bovari”.

Në programin e emisionit përfshihen : reportazh në muzeun « Flober »  në Ruen (shtëpia ku ka lindur Floberi dhe ku gjendet muzeu i mjekësisë), intervistë e filmuar me Ivan Lëklerk, drejtor i qendrës « Flober », i cili ka ligjëruar letërsinë e Floberit në Universitetin e Ruenit për tridhjetë vjet me radhë dhe është edhe më tej specialisti më i mirë francez, mandej portret psikologjik i heronjve të Floberit, leximet e teksteve të Floberit, nga aktorë që organizojnë shfaqje letrare në « Lavoir Moderne » në Paris, interlude muzikore me një pianist të ri dhe shumë befasi të tjera.

Bovary