Shënimi i Frankofonisë | Shaqja e filmit « Dadoja e përsosur » | 4.03.2021

Chanson Douce

Shënimi i Frankofonisë | Shaqja e filmit « Dadoja e përsosur » | 4.03.2021

Shënimi i Frankofonisë

Të enjten, më 4 mars 2021, ora 20 | Në Kinotekën e Maqedonisë së Veriu

Shfaqja e filmit të ekranizuar sipas romanit të famshëm, me të njëjtin emër, të Lejla Slimanit, fituese e çmimit « Gonkur »

« Dadoja e përsosur »

Nga Lisi Borleto (2019, 1orë e 40 min.), me Karin Vijar, Lejla Bekti dhe Antoan Rajnhard.

Poli dhe Mirjami kanë dy fëmijë të vegjël. Ata angazhojnë Luizën,, një dado me përvojë, në mënyrë që Mirjami të mund të kthehet në punë. Luiza është e përkushtuar, e ndërgjegjshme, besnike dhe bën gjithçka që të bëhet e domosdoshme dhe të zë vend qendror në familje. Por sjellja e Luizës së shpejti bëhet shqetësuese

 

Para shfaqjes së filmit, do të bëhet promovimi i përkthimit në maqedonisht të romanit me të njëjtin emër, nga botuesi « Antolog », i cili u mbështet nga programi i ndihmës për botim i Institutit francez në Paris, në kuadër të programit për mbështetje të botimeve në vendet e tjera.