Месец на француската гастрономија: „Вкуси ја Франција“ | 10.06.2023

POZADINA_SAVEURS_DE_FRANCE3

Месец на француската гастрономија: „Вкуси ја Франција“ | 10.06.2023

Сабота 10 јуни 2023, од 11:00 до 16:00 часот | Градски парк – Скопје „Школка“

Отворен настан посветен на француската кујна

„Вкуси ја Франција“

Свечен настан од отворен карактер за пошироката јавност, кој ја слави француската гасторномија. Преку петте поставени штанда откријте ги најпознатите француски специјалитети (сувомеснати производи, печива, десерти вина и пива) и уживајте во музичкиот настап и диџеј сет на Мијата и Зоки Бејбе .

Ве очекуваме во голем број, на 10 јуни во Градскиот парк, Школка.

Со поддршка од винаријата Тиквеш.