Изложба на фотографии на Давид Матила – H во излогот на Францускиот институт

POZADINA_VITRINE_H

Изложба на фотографии на Давид Матила – H во излогот на Францускиот институт

Од четврток 31 август 2023 | Излог на Францускиот институт во Скопје

Фото-изложба „Оставете нè во мир !“

Францускиот институт во Скопје и Институтот Гете, под водство на тројца визуелни уметници, и во присуство на дваесетина млади од Франција, Германија и Р.С Македонија, се обединија за создавање заеднички мурал посветен на мирот и примирјето, кој беше  поддржан од Француско-германската младинска канцеларија и Францускиот институт во Париз.

Францускиот уметник Давид Матула низ фотографии ги овековечи единствените моменти од оваа неверојатна авантура, која ве покануваме да ја погледнете низ изложбата на фотографии во излогот на Францускиот институт во Скопје.

Вo соработка со НВО „Лоја” од Тетово.