Наташа Мешковска

FEMMES_ET_SPORT_POZADINA

Наташа Мешковска

Crédit photo : Maja Argakijeva

СПОРТСКА ДИСЦИПЛИНА
Пливање 200 метри пепетурка

УЧЕСТВА НА ШАМПИОНАТИ/НАТПРЕВАРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ

 • Шампионка и рекордерка на Југославија
 • Шампионка и рекордерка на Македонија
 • Трето место на Балканијадата, 1991
 • Четврто место на Медитерански игри во Атина, Грција, 1991
 • Петнаесетто место на Светското првенство во Перт, Австралија, 1991
 • Трето место на Светскиот куп во Милано, Италија, 1994
 • Трето место светски куп Ванкувер, Канада, 1994
 • Четврто место на Охридскиот маратон 30 км, 1994
 • Десетто место на Светското првенство во Рио, 1995

УЧЕСТВА НА ОЛИМПИСКИ ИГРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ

 • Олимписки игри во Барселона, Шпанија, 1992, дисциплини 100 м и 200 м пеперутка
 • Олимписки игри во Атланта, САД, 1996, дисциплини 100 м и 200 м пеперутка
 • Олимписки игри во Нагано, Јапонија, 1998, шеф на мисија
 • Олимписки игри во Сиднеј, Австралија, 2000, шеф на мисија