Милијана Рељиќ

FEMMES_ET_SPORT_POZADINA

Милијана Рељиќ

Milijana_Reljikj
Crédit photo : Maja Argakijeva

СПОРТСКА ДИСЦИПЛИНА
Таеквондо

УЧЕСТВА НА ШАМПИОНАТИ/НАТПРЕВАРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ

  • Златен медал на Israel Open G2, 2022, Рамла, Израел
  • Златен медал на Европско Клупско Првенство, 2022, Талин, Естонија
  • 9-то место на Светско Првенство, 2022, Гвадалахара, Мексико
  • Златен медал на Skopje Open G1, 2023, Скопје, Северна Македонија
  • Бронзен медал Европско клупско првенство G1 Open, 2023, Софија, Бугарија
  • 5-то место на Европски Олимписки Игри G4 2023, Краков, Полска