Катерина Николоска

FEMMES_ET_SPORT_POZADINA

Катерина Николоска

Crédit photo : Maja Argakijeva

СПОРТСКА ДИСЦИПЛИНА

Џудо

УЧЕСТВА НА ШАМПИОНАТИ/НАТПРЕВАРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ

  • Национален шампион повеќе од 15 години
  • Европски првенства за сениори, Будимпешта, Унгарија 2013 ; Баку, Азербеџан 2015
  • Светски првенства за сениори, Париз, Франција 2011 ; Рио Де Жанеиро, Бразил 2013
  • Европски Младински Олимписки Игри, Лигњано, Италија 2005
  • Медитерански Игри, Мерсин, Турција 2013
  • Европски Олимписки Игри, Баку, Азербеџан 2015
  • Гранд Прих во Ријека 2013, Загреб 2015, Самсун 2015, Будимпешта 2016
  • Сениорски Европски Купови –  Београд Опен 2015, Софија Опен 2015, Дубровник 2015 – 2016 – 2017, Сарајево 2015, Клуј – Напока Опен 2015,  Подчетртек 2015 – 2016, Белград 2016
  • Балкански Првенства 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016

УЧЕСТВА НА ОЛИМПИСКИ ИГРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ
Летни Олимписки Игри, Рио Де Жанеиро, Бразил 2016