Ива Пројковска

FEMMES_ET_SPORT_POZADINA

Ива Пројковска

Crédit photo : Maja Argakijeva

СПОРТСКА ДИСЦИПЛИНА
Фудбалски судија од рангот ФИФА/УЕФА/ФФМ

УЧЕСТВА НА ШАМПИОНАТИ/НАТПРЕВАРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ

  • Европско првенство за жени (сениори) WEURO22 – Јули 2022
  • Лига на шампиони – полуфинале, четврфинале, сминафинале, квалификации… (Bayern Munich vs Arsenal, Lyon vs PSG, Wolfsburg vs Arsenal, Real Madrid vs Kharkiv, Barcelona vs PSV Eindhoven…)
  • Квалификации за Европско и Светско првенство
  • Финале на Европско првенство за жени под 19 години WU19 EURO 2019 (4. судија на финален натпревар)
  • Финале на Европско првенство за жени под 19 години WU19 EURO 2016 (4. судија на финален натпревар)
  • Финале на Европско првенство за жени под 17 години WU17 EURO 2015 (4. судија на финален натпревар)