Дрита Исљами Бафтири 

Дрита Исљами Бафтири 

Crédit photo : Maja Argakijeva

СПОРТСКА ДИСЦИПЛИНА
Атлетика – 400м со пречки

УЧЕСТВА НА ШАМПИОНАТИ/НАТПРЕВАРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ

 • Светско првенство за млади 2013, Донетск, Украина
 • Светско Првенство за млади 2014, Орегон, Америка
 • Светско Првенство за сениори 2017, Лондон, Велика Британија
 • Европско првенство под 23 години 2017, Бидгош, Полска
 • Eвропско првенство за сениори 2022, Минхен, Германија
 • Европски игри 2015, Баку, Азербејџан
 • Европски игри 2023, Силесиа, Полска
 • Медитерански игри 2018, Тарагона, Шпанија
 • Медитерански игри 2022, Оран, Алжир
 • Светски универзитетски игри 2017, Таипеи, Таиван
 • Светски универзитетски игри 2019, Неапол, Италија
 • Европско Тимско Првенство 2017, Малта
 • Европско Тимско Првенство 2019, Скопје, Северна Македонија
 • Европско Тимско Првенство 2021, Кипар
 • Европско Тимско Првенство 2023, Полска

УЧЕСТВА НА ОЛИМПИСКИ ИГРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ
Oлимписки игри во Рио 2016