Анамарија Георгиевска

FEMMES_ET_SPORT_POZADINA

Анамарија Георгиевска

Anamarija_Georgievska
Crédit photo : Maja Argakijeva

СПОРТСКА ДИСЦИПЛИНА
Таеквондо

УЧЕСТВА НА ШАМПИОНАТИ/НАТПРЕВАРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ

  • Трето место на Светското јуниорско првенство 2018, Тунис
  • Прво место на Балканското сениорско првенство 2019, Бугарија
  • Трето место на Резидент куп 2021, Турција
  • Трето место на Европското сениорско клубско првенство 2022, Естонија
  • Светско сениорско првенство 2019, Англија
  • Европско сениорско првенство 2021, Бугарија
  • Европски Олимписки игри 2023, Полска

УЧЕСТВА НА ОЛИМПИСКИ ИГРИ, КОЈА ГОДИНА И КАДЕ
Младински Олимписки игри 2018, Аргентина