ndiqni aktivitetet tona përmes emailit

site map

Kurse të frengjishtes

Двојазични средношколски дебати


Што се двојазични средношколски дебати?
Еднаш месечно средношколците и студентите разговараат на теми кои им се блиски и ги допира нивното секојдневие.
На овој начин тие ги развиваат способностите за дебатирање преку изложување на аргументи, учат да го одбранат сопственото мислење и да убедат.
Воедно користат два јазика при изразувањето: француски и наглиски.

Кои се условите за учество?
Дебатите се отворени за сите средношколци, студенти, нивните пријатели и другари, родители и професори.
Активното учество на дебата треба да се најави преку испраќање мејл на cours@ifs.mk

Дојдете, искажете го вашето мислење и разменете идеи со вашите врсници и тоа на два јазика!