ndiqni aktivitetet tona përmes emailit

site map

Frankofonia

TË FESTOJMË FRANKOFONINË !

E premte 24 mars 2017 | Qendra kulturore e të rinjëve

Forumi rajonal : « Gjuha frënge, të rinjtë dhe puna »
Projekti regjional “Frëngjishtja: sfidë dhe pasuri për inkuadrim profesional të të rinjëve » mbështetur nga Instituti francez në Shkup ka ambicien të krijojë një lidhje në mes botës ndërmarrëse, institucionale, universitare dhe shkollore në Maqedoni dhe në rajon.

10:30 – Hapja e forumit : “Dhe për më tepër flas edhe frëngjisht!” – fjala e të rinjëve !”

11:00 - Tryezë e rrumbullakët 1
“Gjuha frënge: e domosdoshme për një karrierë ndërkombëtare”

12:00 – Fjalimi i Shkëlqesisë së Tij Z. Christian Thimonier, Ambasador i Francës, dhe ndarja e çmimeve të konkursit “Dhe për më tepër flas edhe frëngjisht!”. Ne prezencën e ambasadorëve frankofon.
Fotografitë më të mira të konkursit #DhePërMëTepërFlasEdheFrengjisht do të ekspozohen në Qendrën Kulturore të të rinjlve.

12:30 - Tryezë e rrumbullakët 2
“Gjuha frënge: gjuhë pune për të rinjtë në Ballkan“

13:30 - Tryezë e rrumbullakët 3
“Formacione frankofone univerzitare me qasje në të gjithjë Europën”

14:30 Koktel

15:30 - Atelie : “Gjuha frënge për qëllime specifike : pse dhe si ta mësojmë ?”

20 :00 Koncert eksklusiv nga këngëtari Charles-Baptiste
Mbrëmje ku do të njiheni me muzikën franceze me këtë pop-artist të ri, përplot talent, karriera e të cilit është në lulëzim.

Biletat falas për koncertin mund ti rezervoni në adresën: culture@ifs.mk

Ejani të festojmë së bashku Frankofoninë !