ndiqni aktivitetet tona përmes emailit

site map

Arsim dhe gjuhë frenge

Летен регионален универзитет во Струга 2017

Со повеќе од петнаесетгодишно искуство во организацијата на оваа летна школа, летниот регионален универзитет нуди образовни модули за квалитетна обука на околу сто наставниците од Македонија и од соседните земји. Францускиот институтот во Скопје има за цел да го зајакне регионалниот карактер на овој универзитет преку постојана обука на наставниците на и по француски јазик во Југоисточна Европа.

Во 2017 година, за време на 19-то издание, Летниот универзитет е координиран од страна на Францускиот институт во Скопје во содејство со институтите од уште четири земји: Албанија, Хрватска, Македонија и Србија.

Модулите за обука, освен за наставниците од овие четири земји, се наменети и за наставниците од 12 останати земји во регионот: Бугарија, Грција, Унгарија, Косово, Црна Гора, Романија, Словачка и Турција.
Барањата на наставниците и од други земји ќе бидат разгледани.

Во 2017 година, во Струга на Регионалната работилница за летен универзитет ќе се одржи од понеделник до петок, 3, 7 јули.
Летниот Регионална Струга нуди 5 модули, 18 часа на обука за секоја од нив.
Наставникот е регистриран во една од овие модули и е посветена да го следат целиот обука; на сертификатот ќе биде издаден по седницата, предмет на посетеност.
Кога пријавата за запишување, наставникот испраќа поздрав со цел на приоритетни; датумот на пријавата за регистрација е од клучно значење за да се добие модул поставен на врвот.
Акционерите се професионални тренери и експерти во областа назначен од страна на тимот на ко-организаторите.
Во прилог на предложените 5 модули, 1 воведната модули за асоцијативна акција во служба на наставата по француски јазик, предводена од страна на МФПР ќе бидат понудени на сите и наставниците во разиграните тематски работилници во вечерните часови, што ќе доведе до додадена вредност во професионални размени.
Главната цел на оваа регионална универзитет е да им даде висока видливост на францускиот јазик, да се зајакне своето место во образовните системи на земјите кои се вклучени и да се создаде вистинска кохезија и професионална размена помеѓу наставниците од сите земји.
За да дознаете повеќе за следното издание на Универзитетот и за вас таму incrire, ве молиме посетете ја веб страната на Летниот универзитет на Струга.