ndiqni aktivitetet tona përmes emailit

site map

Arsim dhe gjuhë frenge

Трет Светски форум на сертифицирани училишни установи со LabelFrancÉducation 2016

Учество на гимназијата „Орце Николов“ на форумот

 

Третиот светски форум на сертифицирани училишни установи со LabelFrancÉducation 2016 беше организиран од страна на француското Министерство за надворешни работи и меѓународен развој, и неговите оператори, Агенцијата за настава на француски јазик во други земји и Францускиот институт и неговите партнери, Меѓународниот центар за педагошки студии и ТВ5 Монд.

На овој форум, кој се одржа на 20 и 21 јуни во Севр и во Париз, учество зеде и скопската гимназија „Орце Николов“, со две учеснички: г-ѓа Сунчица Поповска, директорка на гимназијата, и г-ѓа Сузана Стојчевска, педагошки координатор за двојазична настава.

Преземете го резимето на гимназијата „Орце Николов“ во врска со нивнотот учество на овој форум (на француски јазик).