ndiqni aktivitetet tona përmes emailit

site map

Arsim dhe gjuhë frenge

Посета на гимназијата „Ан-Софи Пик“ од Тулон на средното угостителско училиште „Лазар Танев“ од Скопје

Четврток 26 март 2015


 
Г-дин Жан-Марк Вале, Директорот на гимназијата „Ан-Софи Пик“ во Тулон, г-дин Доминик Лабон, професор по слаткарство и пекарство, како и еден гимназијалец, Артур Стакоф, престојуваа во Македонија со цел зајакнување на соработката помеѓу двете институтции и воспоставување на размена помеѓу учениците и професорите од овие две училишта.

За време на престојот, беше претставен начинот на производство на леб на француски и провансалски начин, пред учениците и професорите од „Лазар Танев".