следете ги нашите активности на mail

site map

Студирање во Франција

Високите школи се француска особеност. Тоа се високообразовни институции кои имаат посебно место во францускиот образовен систем и нудат студиски програми на многу високо ниво. Создадени паралелно со универзитетскиот систем на почетокот на XIX век, истите ги соединуваат познатите школи за инженери, школите за трговија и менаџмент, институтите за политички науки и администрација итн. Се карактеризираат со строга селекција при приемот на студенти и со студиска програма со високи критериуми.

Назад