следете ги нашите активности на mail

site map

Студирање во Франција

Запишување во 1-ва година на државни француски универзитети


Уписите во 1-ва година на државните француски универзитети за академската 2018/2019 се во тек!

Француските универзитети се отворени за сите заинтересирани кандидати. Секој кандидат го одбира доменот на студии и универзитетот кој му одговара. Потребно е солидно познавање на францускиот јазик.

Износ на школарина за додипломски студии во учебната 2016/2017 : 184 евра / годишно.
Сите информации се достапни во Кампус Франс во Францускиот институт во Скопје.

Краен рок за доставување на документи во Францускиот институт во Скопје : 22 јануари 2018.

За повеќе информации околу целата процедура, обратете се до Кампус Франс во Францускиот институт во Скопје :
Тел: (02) 3129 288, e-mail : suzana.pesik@ifs.mk